Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ratatui na tarcie"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 43
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2298
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 43
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2298
Składniki
. Ciasto: posiekaj, zagnieć, schłodź. Ciasto zetrzyj na tarce wprost do formy na tarte, ugnieć. Piecz 15 min w 180°C. Wlej pół przecieru, posyp pieprzem. Posyp startym serem i pieprzem, wlej resztę przecieru.
Bakłażana pokrój na plastry, oprósz solą, odstaw. Gdy puści sok, opłucz, osusz. Pomidory, cukinię i paprykę pokrój na plastry.
Warzywa naprzemiennie ułóż na tarcie, oprósz pieprzem. Posiekaną cebulę, startą marchewkę i natkę podsmaż na maśle. Dodaj posiekany czosnek, wymieszaj. Ułóż na warzywach. Piecz 50-60 min w 180°C.
Czas przygotowania: 90 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie