Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ratatui na tarcie"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5120
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 191
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5120
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 191
Składniki
. Ciasto: posiekaj, zagnieć, schłodź. Ciasto zetrzyj na tarce wprost do formy na tarte, ugnieć. Piecz 15 min w 180°C. Wlej pół przecieru, posyp pieprzem. Posyp startym serem i pieprzem, wlej resztę przecieru.
Bakłażana pokrój na plastry, oprósz solą, odstaw. Gdy puści sok, opłucz, osusz. Pomidory, cukinię i paprykę pokrój na plastry.
Warzywa naprzemiennie ułóż na tarcie, oprósz pieprzem. Posiekaną cebulę, startą marchewkę i natkę podsmaż na maśle. Dodaj posiekany czosnek, wymieszaj. Ułóż na warzywach. Piecz 50-60 min w 180°C.
Czas przygotowania: 90 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie