Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ravioli szpinakowe"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12387
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12387
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Składniki
Z mąki, oleju, jajek i szczypty soli ugnieć gładkie ciasto. Owiń folią i odłóż na 30 min do lodówki. Liście szpinaku sparz wrzątkiem, odcedź i pokrój na kawałki.
Dodaj 50 g parmezanu, posiekane zioła, dopraw pieprzem i wymieszaj. Ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj na prostokąty o grubości ok. 1 mm.
Na jeden placek ciasta rozłóż łyżeczką porcje nadzienia w odległości 5 cm. Przykryj drugim płatem, dociśnij ciasto między porcjami farszu, pokrój na kwadraty i wrzuć do wrzącej wody. Gotuj około 5 minut.
Podawaj z pokrojonymi pomidorami, pesto i resztą parmezanu.
Czas przygotowania: 60 minut 350 kcal/1 porcja
Jak skleić? Żeby ciasto lepiej się lepiło, możesz posmarować zwilżonym wodą pędzelkiem miejsca wokół nadzienia i docisnąć.Źródło: Tele Tydzień