Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i aromatyczny sos przełamany świeżością gruszki z nutą orzechów włoskich.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4603
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4603
Składniki
Cebulę oraz czosnek bardzo drobno pokroić i delikatnie zeszklić w rondlu na minimalnej ilości oliwy z oliwek. Do rondla wlać śmietanę, wrzucić Gorgonzolę podzieloną na małe kawałki. Podgrzewać na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się sera.
W międzyczasie ugotować makaron al dente (czas gotowania-wg. uznania, bądź przepisu na opakowaniu). Makaron odcedzić, wrzucić do sosu, doprawić solą i kolorowym pieprzem. Wyłożyć na talerz, dodać orzechy oraz pokrojoną w plastry gruszkę, posypać całość zieloną pietruszką.