Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i aromatyczny sos przełamany świeżością gruszki z nutą orzechów włoskich.
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 52
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2073
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 870
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17836
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 52
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2073
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 870
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17836
Składniki
Cebulę oraz czosnek bardzo drobno pokroić i delikatnie zeszklić w rondlu na minimalnej ilości oliwy z oliwek. Do rondla wlać śmietanę, wrzucić Gorgonzolę podzieloną na małe kawałki. Podgrzewać na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się sera.
W międzyczasie ugotować makaron al dente (czas gotowania-wg. uznania, bądź przepisu na opakowaniu). Makaron odcedzić, wrzucić do sosu, doprawić solą i kolorowym pieprzem. Wyłożyć na talerz, dodać orzechy oraz pokrojoną w plastry gruszkę, posypać całość zieloną pietruszką.