Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i aromatyczny sos przełamany świeżością gruszki z nutą orzechów włoskich.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25892
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3101
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25892
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3101
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
Cebulę oraz czosnek bardzo drobno pokroić i delikatnie zeszklić w rondlu na minimalnej ilości oliwy z oliwek. Do rondla wlać śmietanę, wrzucić Gorgonzolę podzieloną na małe kawałki. Podgrzewać na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się sera.
W międzyczasie ugotować makaron al dente (czas gotowania-wg. uznania, bądź przepisu na opakowaniu). Makaron odcedzić, wrzucić do sosu, doprawić solą i kolorowym pieprzem. Wyłożyć na talerz, dodać orzechy oraz pokrojoną w plastry gruszkę, posypać całość zieloną pietruszką.