Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy i aromatyczny sos przełamany świeżością gruszki z nutą orzechów włoskich.
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 131
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6246
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 178
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 131
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6246
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 178
Składniki
Cebulę oraz czosnek bardzo drobno pokroić i delikatnie zeszklić w rondlu na minimalnej ilości oliwy z oliwek. Do rondla wlać śmietanę, wrzucić Gorgonzolę podzieloną na małe kawałki. Podgrzewać na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się sera.
W międzyczasie ugotować makaron al dente (czas gotowania-wg. uznania, bądź przepisu na opakowaniu). Makaron odcedzić, wrzucić do sosu, doprawić solą i kolorowym pieprzem. Wyłożyć na talerz, dodać orzechy oraz pokrojoną w plastry gruszkę, posypać całość zieloną pietruszką.