Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Relisz do mięs"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1092
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6277
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1092
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6277
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Węgierki umyj starannie, osusz na sicie lub na papierowych ręcznikach kuchennych, pokrój na połówki, usuń pestki. Miąższ rozdrobnij. Cebule obierz, drobno poszatkuj. Do garnka włóż śliwki, dodaj cebulę, wlej ocet balsamiczny, dosyp cukier, zagotuj.
Zmniejsz płomień. Gotuj relisz 30 minut, często mieszając. Pod koniec przypraw do smaku kardamonem, pieprzem, solą i mielonymi goździkami. Gorący relisz przełóż do słoiczków, szczelnie zamknij. Podawaj do mięs.
Czas ok. 50 min; słoik – 620 kcal, cena 4,50 zł.Źródło: Świat kobiety