Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Relisz do mięs"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Węgierki umyj starannie, osusz na sicie lub na papierowych ręcznikach kuchennych, pokrój na połówki, usuń pestki. Miąższ rozdrobnij. Cebule obierz, drobno poszatkuj. Do garnka włóż śliwki, dodaj cebulę, wlej ocet balsamiczny, dosyp cukier, zagotuj.
Zmniejsz płomień. Gotuj relisz 30 minut, często mieszając. Pod koniec przypraw do smaku kardamonem, pieprzem, solą i mielonymi goździkami. Gorący relisz przełóż do słoiczków, szczelnie zamknij. Podawaj do mięs.
Czas ok. 50 min; słoik – 620 kcal, cena 4,50 zł.Źródło: Świat kobiety