Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i oryginalne danie , które pasuje zarówno na wykwintną kolację, jak również obiad z rodziną :)
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 176
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 176
Składniki
Szparagi obrać i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem połowy cytryny i łyżeczki cukru, schłodzić w zimnej wodzie. Gotować oddzielnie białe i zielone szparagi. Ze szparagów odciąć stwardniałe końcówki i pokroić na mniejsze części.
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na połowie rozgrzanego masła zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż i smażyć ok. 1 minuty mieszając, podlać winem i dolać część wywaru, gotować na małym ogniu często mieszając.
Gdy ryż pochłonie wywar dolać następną partię wywaru i tak postępować aż ryż będzie miękki.Pod koniec gotowania dodać pozostałe masło i parmezan, wymieszać i ostawić na chwilę. Podawać udekorowany listkami natki pietruszki, całymi szparagami i płatkami parmezanu.