Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Risotto z bazylią"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 880
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Cebulę obierz z łupin i posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. W rondlu rozgrzej masło, po czym zeszklij osolone warzywa.
Po chwili dosyp najpierw ryż długoziarnisty, a po kilku minutach dziki. Smaż do momentu ich lekkiego przybrązowienia, a następnie dolej szklankę wody, wsyp sól i gotuj całość ok. 20 min, co jakiś czas mieszając.
Po tym czasie dodaj pomidory w puszce lub świeże. Pamiętaj tylko, żeby je wcześniej sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry. Na koniec dorzuć porwaną bazylię i wymieszaj. Nałóż risotto do miseczek i jak babki z piasku przełóż na talerze, nadając im ładny kształt.Źródło: Telemax