Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Risotto z bazylią"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Cebulę obierz z łupin i posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. W rondlu rozgrzej masło, po czym zeszklij osolone warzywa.
Po chwili dosyp najpierw ryż długoziarnisty, a po kilku minutach dziki. Smaż do momentu ich lekkiego przybrązowienia, a następnie dolej szklankę wody, wsyp sól i gotuj całość ok. 20 min, co jakiś czas mieszając.
Po tym czasie dodaj pomidory w puszce lub świeże. Pamiętaj tylko, żeby je wcześniej sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry. Na koniec dorzuć porwaną bazylię i wymieszaj. Nałóż risotto do miseczek i jak babki z piasku przełóż na talerze, nadając im ładny kształt.Źródło: Telemax