Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z cukinią i papryką"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Składniki
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Następnie zeszklij w rondlu na łyżce masła. Wsyp suchy ryż i mieszając smaż, aż stanie się szklisty i pokryje się masłem. Wlej podgrzane wino.
Gdy ryż je wchłonie, dodawaj porcjami bulion. Przed każdą następną łyżką czekaj, aż poprzednia zostanie wchłonięta. Całość gotuj około 20 minut do chwili, aż ryż będzie miękki.
W tym czasie na patelni na oliwie podsmaż pokrojoną paprykę, cukinie, seler naciowy oraz posiekany czosnek. Smaż, mieszając kilka minut. Garnek z ryżem zdejmij z ognia i dodaj warzywa. Wymieszaj. Przed podaniem risotto posyp rukolą.Źródło: Na żywo