Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z cukinią i papryką"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 135
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 47
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 135
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 47
Składniki
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Następnie zeszklij w rondlu na łyżce masła. Wsyp suchy ryż i mieszając smaż, aż stanie się szklisty i pokryje się masłem. Wlej podgrzane wino.
Gdy ryż je wchłonie, dodawaj porcjami bulion. Przed każdą następną łyżką czekaj, aż poprzednia zostanie wchłonięta. Całość gotuj około 20 minut do chwili, aż ryż będzie miękki.
W tym czasie na patelni na oliwie podsmaż pokrojoną paprykę, cukinie, seler naciowy oraz posiekany czosnek. Smaż, mieszając kilka minut. Garnek z ryżem zdejmij z ognia i dodaj warzywa. Wymieszaj. Przed podaniem risotto posyp rukolą.Źródło: Na żywo