Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Risotto z kapustą"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 190
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Dołóż do niej poszatkowaną kapustę.
Po chwili smażenia dolej łyżkę octu oraz pół szklanki bulionu. Duś całość krótko, około 5 minut.
Po tym czasie wsyp na patelnię ryż i dodaj resztę bulionu.
Stale mieszając, duś do czasu, aż odparuje prawie cały płyn.
W tym czasie pokrój parówki w plasterki i dorzuć do reszty składników.
Gotowe risotto dopraw solą i pieprzem. Rozłóż potrawę na talerze i udekoruj ją posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Super TV