Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2675
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101925
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6315
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2675
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101925
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6315
Składniki
Ryż przepłucz na sicie, mięso (Może być resztka kurczaka z obiadu, wtedy nie trzeba przyrządzać.) myjemy, kroimy w kawałki, przyprawiamy i smażymy. Oczyścić brokuł, podzielić na różyczki. Fasolkę oczyścić, odciąć końcówki (Można użyć mrożonej fasolki)
Przygotowane warzywa wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy na półtwardo około 10 minut. Wodę po gotowaniu warzyw zostawić!
Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę z czosnkiem, zrumień. Dodaj ryż i przesmaż.
Wlej szklankę bulionu (może być z kostki) oraz 2 szklanki wody po warzywach. Przykryj, gotuj na średnim ogniu około 10 minut, od czasu do czasu mieszając i w razie potrzeby podlewać wodą.
Paprykę umyj, pozbaw gniazda nasiennego, pokrój na kawałki. Wrzuć do ryżu. Kurczaka także dodaj do ryżu. Gotuj kolejne 10 minut w razie potrzeby uzupełniając wodę, dopraw solą i pieprzem.