Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na risotto z pieczarkami i cukinią, czyli połączenie kuchni polsko-włoskiej. W zimowe dni jak dzisiejszy można wracać do wspomnień z leśnych wypadów i zamienić pieczarki na inne grzyby. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 87
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 214
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 87
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 214
Składniki
• Pieczarki i cukinie kroimy w kostkę • Grzyby podsmażamy na maśle do miękkości, przekładamy do miseczki • Cukinie smażymy na maśle do miękkości i przekładamy do klejonej miseczki • Na patelnie przekładamy pieczarki dodajemy łyżkę masła oraz ryż, smażymy minutę na niewielkim ogniu cały czas mieszając • Stopniowo dodajemy po chochli bulionu warzywnego, mieszamy i czekamy aż ryż wchłonie płyn, wtedy wlewamy kolejna porcję bulionu • Po około 20-25 minutach ryż powinien być miękki • Jaką ostatnie dodajemy usmażoną cukinie, śmietankę oraz posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy solą do smaku • Gotowe dania dekorujemy kawałkami twardego długo dojrzewającego sera (np. Grana Padano)