Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na risotto z pieczarkami i cukinią, czyli połączenie kuchni polsko-włoskiej. W zimowe dni jak dzisiejszy można wracać do wspomnień z leśnych wypadów i zamienić pieczarki na inne grzyby. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 102
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 102
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 318
Królowa grilla :)
Odsłon: 116
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Składniki
• Pieczarki i cukinie kroimy w kostkę • Grzyby podsmażamy na maśle do miękkości, przekładamy do miseczki • Cukinie smażymy na maśle do miękkości i przekładamy do klejonej miseczki • Na patelnie przekładamy pieczarki dodajemy łyżkę masła oraz ryż, smażymy minutę na niewielkim ogniu cały czas mieszając • Stopniowo dodajemy po chochli bulionu warzywnego, mieszamy i czekamy aż ryż wchłonie płyn, wtedy wlewamy kolejna porcję bulionu • Po około 20-25 minutach ryż powinien być miękki • Jaką ostatnie dodajemy usmażoną cukinie, śmietankę oraz posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy solą do smaku • Gotowe dania dekorujemy kawałkami twardego długo dojrzewającego sera (np. Grana Padano)