Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto z porem

Risotto z porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Risotto z porem"

Składniki

  • 1 por
  • 3 pomarańcze
  • 1 cebula
  • 1 czosnek
  • 30 dag ryżu do risotto
  • 1 kieliszek białego wytrawnego wina
  • 1
  • 5 l bulionu warzywnego
  • oliwa z oliwek
  • curry
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Następnie wrzuć ryż, dosyp sól oraz pieprz i po chwili smażenia dolej wino. Gdy odparuje, zalej potrawę bulionem i gotuj.

  2. Pora pokrój w talarki, pomarańcze w kostkę. Zeszklij na drugiej patelni i wsyp odrobinę curry.

  3. Na koniec połącz je z risotto i przy pomocy miseczek nałóż ozdobnie na talerz.

  4. Antonina Zarakowska z Warszawy

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń