Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z rodzynkami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27517
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27517
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Buraki wyszoruj, włóż do garnka, zalej wodą. Gotuj 65–75 minut. Miękkie buraki wyjmij. Przestudź, polewając zimną wodą, obierz. Gdy całkiem wystygną, pokrój je w kostkę. Potem polej miodem. Skrop octem balsamicznym. Posyp solą i pieprzem. Wymieszaj. Odstaw.
Cebulę obierz, potnij w półplasterki. Na dużej patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę oraz ryż. Mieszając, smaż razem 2–3 minuty, aż ziarenka zrobią się szkliste. Następnie porcjami wlej bulion i duś ryż do miękkości. Orzechy grubo posiekaj.
Pod koniec gotowania do ryżu dodaj zamarynowane kosteczki buraków. Dołóż rodzynki oraz orzechy. Risotto przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Tuż przed podaniem danie udekoruj listkami melisy albo mięty.Źródło: Tina