Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto z rybą

Risotto z rybą

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22300

Dodano:

Odsłon: 9673

To danie ma naprawdę wiele zalet: przepyszne, niedrogie i zdrowe :)

Składniki

  • ryż długoziarnisty, 25 dag
  • por, 1
  • koperek, kilka listków
  • cebula, 1
  • czosnek, 2 ząbki
  • masło, 2 łyżki
  • dowolna ryba, 0,5 kg
  • cytryna, 1
  • sól, pieprz, do smaku
  • czerwony pieprz, kilka ziarenek
  • starty parmezan, 4 łyżki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Risotto z rybą

Przygotowanie

  1. Pora oczyścić i pokroić w słupki. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.

  2. Filety z ryby oczyścić i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać.

  3. W rondlu na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, czosnek i por, dodać ryż i prażyć ok. 1 minuty, zalać 0,5 l wody, doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu ok. 25 min.

  4. Na ok. 5-8 minut przed końcem gotowania włożyć do ryżu rybę, ostrożnie wymieszać i gotować do końca. Danie podawać udekorowane cytryną i koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń