Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie ma naprawdę wiele zalet: przepyszne, niedrogie i zdrowe :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4255
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1122
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 175
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2212
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4255
Składniki
Pora oczyścić i pokroić w słupki. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
Filety z ryby oczyścić i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać.
W rondlu na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, czosnek i por, dodać ryż i prażyć ok. 1 minuty, zalać 0,5 l wody, doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu ok. 25 min.
Na ok. 5-8 minut przed końcem gotowania włożyć do ryżu rybę, ostrożnie wymieszać i gotować do końca. Danie podawać udekorowane cytryną i koperkiem.