Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 22.04.2009
Odsłon: 9666
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pora oczyścić i pokroić w słupki. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
Filety z ryby oczyścić i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać.
W rondlu na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, czosnek i por, dodać ryż i prażyć ok. 1 minuty, zalać 0,5 l wody, doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu ok. 25 min.
Na ok. 5-8 minut przed końcem gotowania włożyć do ryżu rybę, ostrożnie wymieszać i gotować do końca. Danie podawać udekorowane cytryną i koperkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)