Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie ma naprawdę wiele zalet: przepyszne, niedrogie i zdrowe :)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 726
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 411
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 726
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 411
Składniki
Pora oczyścić i pokroić w słupki. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
Filety z ryby oczyścić i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać.
W rondlu na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, czosnek i por, dodać ryż i prażyć ok. 1 minuty, zalać 0,5 l wody, doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu ok. 25 min.
Na ok. 5-8 minut przed końcem gotowania włożyć do ryżu rybę, ostrożnie wymieszać i gotować do końca. Danie podawać udekorowane cytryną i koperkiem.