Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie ma naprawdę wiele zalet: przepyszne, niedrogie i zdrowe :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Pora oczyścić i pokroić w słupki. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
Filety z ryby oczyścić i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać.
W rondlu na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, czosnek i por, dodać ryż i prażyć ok. 1 minuty, zalać 0,5 l wody, doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu ok. 25 min.
Na ok. 5-8 minut przed końcem gotowania włożyć do ryżu rybę, ostrożnie wymieszać i gotować do końca. Danie podawać udekorowane cytryną i koperkiem.