Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Opcji tego dania jest wiele, ja proponuję moją. Można ją wzbogacić dodatkiem białego wina.
W tym roku nasz niewielki ogródek zdominowały buraki, które rosną jak szalone...
Odsłon: 3839
Kremowe risotto z natką pietruszki i szafranem oraz aromatyczną nutą wędzoneg...
Odsłon: 327
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 1022
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 257
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 1022
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 257
Składniki
Cebulę, czosnek, łodygę selera i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki siekamy w plasterki. Szynkę kroimy w paski. W większym rondlu lub na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy cebulę, czosnek i seler. Po kilku minutach dodajemy paprykę i pieczarki. Smażymy kilka minut pod przykryciem. Następnie dodajemy ryż i całość chwilę smażymy, po czym stopniowo wlewamy po odrobinie bulionu (za każdym razem gdy bulion zostanie wchłonięty dolewamy go). Pod koniec dodajemy groszek i szynkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem dodajemy masło, dekorujemy zieleniną. Można również posypać parmezanem. Polecam!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Surowa kiełbasa parzona w piekarniku
Dania główne
Kapsalon
Dania główne
Schab z jajkiem
Dania główne
Lasagne ze szpinakiem, beszamelem i suszonymi pomidorami
Surowa kiełbasa parzona w piekarniku
Aromatyczna, biała parzona kiełbasa zapiekana w piekarniku z cebulą. Świetnie...
Odsłon: 77
Kapsalon
Dzisiaj dzielę się z Wami pomysłem na pyszny obiad. Kapsalon to pyszny fast f...
Odsłon: 109