Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8162
Dodano: 06.07.2011
Odsłon: 61429
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebulę, czosnek, łodygę selera i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki siekamy w plasterki. Szynkę kroimy w paski. W większym rondlu lub na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy cebulę, czosnek i seler. Po kilku minutach dodajemy paprykę i pieczarki. Smażymy kilka minut pod przykryciem. Następnie dodajemy ryż i całość chwilę smażymy, po czym stopniowo wlewamy po odrobinie bulionu (za każdym razem gdy bulion zostanie wchłonięty dolewamy go). Pod koniec dodajemy groszek i szynkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem dodajemy masło, dekorujemy zieleniną. Można również posypać parmezanem. Polecam!
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

polkangaroo 08 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Pyszne, pyszne idę robić :D1 Kto głosował? | Odpowiedz

annnusia87 07 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
musi być pyszne :) wypróbuję :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

jagienkaaa 07 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Widze ladne kolorowe danie.1 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 06 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Dzięki Afrulu :) Również pozdrawiam!1 Kto głosował? | Odpowiedz

Afrulu 06 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Wygląda.. bosko.Robię podobnie ale bez szynki,muszę spróbowac Twojej wersji.Pozdrawiam i piąteczka.1 Kto głosował? | Odpowiedz