Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy na obiad przychodzą dzieci i wnuki proszą o drobiowe rolady nadziewane za każdym razem inaczej, dla mnie to najprostszy obiad. Dzisiejsze moje rolady drobiowe nadziałam papryką czerwoną, cebulką zieloną oraz smacznym serem mozzarellą.
tłuczek, nóż, talerze, patelnia,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1508
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231897
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1508
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231897
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Filet po oczyszczeniu i osuszeniu rozbić tłuczkiem na duży płat. Oprószyć solą , lekko pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Następnie na każdym płacie rozłożyć paski papryki czerwonej, poszatkowaną cebulkę zieloną oraz plastry mozzarelli. Płaty ciasno zwinąć w roladę. Każdą obtoczyć w mące następnie w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu a na końcu panierować w bułce tartej. Roladę włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z każdej strony na złoty kolor na małym ogniu. Podawać z frytkami, ziemniakami z dodatkiem ulubionej surówki.
Przygotowanie rolad.
Rolada podczas smażenia.