Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy na obiad przychodzą dzieci i wnuki proszą o drobiowe rolady nadziewane za każdym razem inaczej, dla mnie to najprostszy obiad. Dzisiejsze moje rolady drobiowe nadziałam papryką czerwoną, cebulką zieloną oraz smacznym serem mozzarellą.
tłuczek, nóż, talerze, patelnia,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11968
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16497
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5311
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11968
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16497
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5311
Składniki
Filet po oczyszczeniu i osuszeniu rozbić tłuczkiem na duży płat. Oprószyć solą , lekko pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Następnie na każdym płacie rozłożyć paski papryki czerwonej, poszatkowaną cebulkę zieloną oraz plastry mozzarelli. Płaty ciasno zwinąć w roladę. Każdą obtoczyć w mące następnie w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu a na końcu panierować w bułce tartej. Roladę włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z każdej strony na złoty kolor na małym ogniu. Podawać z frytkami, ziemniakami z dodatkiem ulubionej surówki.
Przygotowanie rolad.
Rolada podczas smażenia.