Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada indycza ze szpinakiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Filet z piersi zmiel w maszynce do mięsa. Możesz też kupić gotowe mielone mięso z indyka. Dodaj przyprawy, jajko, bułkę tartą. Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, dodaj więcej bułki tartej. Dokładnie wymieszaj, odstaw w zimne miejsce na 20 minut.
Szpinak podsmaż na oleju, dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól, pieprz, śmietanę i ser feta. Wymieszaj, podduś chwilę, wystudź.
Uformuj prostokąt z mięsa, ułóż go na papierze do pieczenia. Rozłóż na nim farsz, zwiń ciasno roladę. Piecz w temperaturze 190°C około 1,5 godziny.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień