Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada szpinakowa z serkiem mascarpone"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 278
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 278
Składniki
50 minut • Porcja 155 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 12 porcji
Przygotuj nadzienie: liście szpinaku i paprykę pokrój w mniejsze kawałki. Serek wymieszaj ze śmietaną i czosnkiem przepuszczonym przez praskę. Dołóż szpinak i paprykę. Dopraw solą i pieprzem.
Zrób ciasto: rozmroź szpinak, odciśnij i drobniutko posiekaj. Ubij żółtka. Dodaj obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia oraz szpinak. Pod koniec wmieszaj białka ubite na sztywno ze szczyptą soli.
3 Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10-15 min w 180°C.
Odwracając, wyjmij ciasto na zwilżoną ściereczkę. Gdy lekko przestygnie, zdejmij papier.
Posmaruj ciasto przygotowanym nadzieniem i mocno zwiń.
Roladę owiń folią i wstaw do lodówki do stężenia.Źródło: Kobieta i życie