Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada w cieście francuskim"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Kapustę oczyść, posiekaj. Ciasto francuskie rozmroź. Polędwiczki opłucz, osusz. Każdą owiń 3 plasterkami boczku. Rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż mięso i smaż je 5 minut. Często obracaj, aby polędwiczki ładnie zrumieniły się ze wszystkich stron. Następnie zdejmij je i przestudź.
Cebule obierz, pokrój w kosteczkę. Zeszklij na pozostałym oleju. Dołóż kapustę i duś razem ok. 8 minut. Przypraw solą oraz pieprzem. Około 1/3 kapusty odłóż. Do reszty dolej bulion oraz śmietanę i duś jeszcze ok. 10 minut. Ciasto rozwałkuj, odetnij kawałek placka, a resztę podziel na 2 płaty. Równomiernie rozłóż na nich odłożoną kapustę. Na środku połóż mięso, owiń je ciastem.
Odłożone ciasto potnij w paseczki. Ułóż z nich kratkę na wierzchu każdej rolady. Posmaruj jajkiem. Piecz 25 minut w temp. 200°C. Podawaj z duszoną kapustą.Źródło: Naj