Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 172
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104520
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 172
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104520
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9047
Składniki
Mięso rozkrój na płat, lekko rozbij. Oprósz z obu stron solą, pieprzem i papryką, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min.
Mielony twaróg połącz z żółtkami i kukurydzą, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj. Marchewkę oraz cukinię pokrój w słupki. Masę serową rozsmaruj na mięsie, na niej ułóż pokrojone warzywa, po czym zwiń pierś indyka, formując roladę.
Mięso zasznuruj nicią, natrzyj lub obficie skrop olejem. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 80-100 minut, od czasu do czasu przekręcając mięso i smarując je olejem.
140 minut Porcja: 380 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie