Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka nadziewana jajecznicą i brokułami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9199
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 109
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 85
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9199
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 109
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 85
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, rozetnij na prostokątny płat i mocno rozbij. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, natrzyj nim mięso. Posyp je solą, pieprzem i tymiankiem. Włóż na 30 minut do lodówki.
W tym czasie brokuł oczyść, podziel na maleńkie różyczki. Gotuj je 2–3 minuty w posolonym wrzątku, wyjmij, osącz, odłóż do wystudzenia.
Jajka wbij do miseczki. Dodaj po sporej szczypcie soli oraz pieprzu. Energicznie wymieszaj widelcem. Na patelni rozgrzej masło, usmaż na nim jajecznicę. Mięso przykryj plasterkami szynki.
Na tym równomiernie rozsmaruj jajecznicę. Odłóż 1 gałązkę rozmarynu do dekoracji, a od drugiej gałązki oderwij igiełki. Drobno je posiekaj i posyp jajeczny farsz. Rozłóż na nim podgotowane różyczki brokuła. Całość ciasno zwiń.
Roladę obwiąż nitką. W brytfance rozgrzej olej, obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Podlej wrzątkiem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz ok. 55 minut.
Gotowe mięso wyjmij. Sos z dna formy przelej do garnka. Dolej tyle wody, aby było 1 i 1/2 szklanki sosu. Zagotuj go, zagęść zasmażką. Przypraw do smaku. Roladę pokrój w plastry. Polej sosem. Udekoruj odłożonym rozmarynem.Źródło: Tina