Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka z fetą"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34698
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34698
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Składniki
Fetę wymieszaj ze śmietaną i posiekanymi ziołami. Przypraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Czosnek przeciśnij przez praskę. Filet rozetnij tak, by powstał duży płat.
Mięso posmaruj czosnkiem, posyp solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz słodką i ostrą papryką. Rozłóż farsz. Zwiń i obwiąż mocną nitką.
Musztardę wymieszaj z sokiem cytrynowym, dopraw ziołami prowansalskimi, słodką i ostrą papryką. Posmaruj mięso. Przełóż do brytfanki. Podlej wodą. Piecz godzinę w temp. 190°C.Źródło: Naj