Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z indyka z kuskusem"
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9693
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 710
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 133
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 92
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9693
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 710
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 133
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 92
Składniki
Kuskus zalej gorącym bulionem. Wymieszaj. Gdy wchłonie cały bulion, wlej do niego oliwę i sok z cytryny. Wymieszaj. Dodaj miętę. Piersi z indyka oczyść i pokrój w plastry. Następnie lekko rozbij przez folię spożywczą. Dopraw solą i pieprzem.
Do talerza wlej troszkę oliwy i lekko namocz w niej plastry mięsa. Następnie panieruj je w doprawionej bułce tartej (patrz poniżej).
Na każdym kotlecie połóż plaster szynki i kawałek mozzarelli. Owiń i zepnij wykałaczką z nakłutą na nią czarną oliwką.
Roladki połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 15 minut w temp. 220° C, do przyrumienienia. Podawaj z kuskusem.Źródło: Na żywo