Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z indyka z pesto"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28770
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28770
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Umyty filet z indyka rozetnij na duży płat, oprósz solą, pieprzem i mieszanką chili. Odstaw na 30 minut.
Do miksera wrzuć orzeszki, czosnek, liście bazylii, natkę i parmezan. Dolej sok z limonki oraz oliwę z oliwek. Zmiksuj na gęstą, gładką masę. Dopraw solą i pieprzem.
Suszone pomidory osusz ręcznikiem kuchennym i drobno posiekaj.
Rozsmaruj pesto na płacie indyka, a na nim umieść warstwę pomidorów i zwiń w roladę. Wierzch posmaruj masłem, owiń folią i ułóż w brytfannie.
Piecz mięso 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C.
90 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 350Źródło: Super TV