Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z karkówki z omletem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
Karkówkę umyj, osusz, rozetnij. Mięso rozbij na jak największy prostokątny płat, oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Kurczaka umyj, osusz, pokrój na cztery grube paski, oprósz solą i pieprzem. Olej rozgrzej na patelni, włóż kurczaka, obsmaż ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu.
Pieczarki oczyść, pokrój na cienkie plasterki. Podduś na patelni po smażeniu kurczaka. Ostudź. Paprykę umyj, oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Szczypiorek opłucz, osusz, posiekaj. Jajka roztrzep. Dodaj pieczarki, paprykę, cebulę i szczypior, połącz. Przypraw.
Masło stop na patelni, wlej masę jajeczną, usmaż omlet z obydwu stron. Omlet ułóż na karkówce. Przykryj plasterkami boczku. Wzdłuż jednego boku ułóż kawałki kurczaka. Ciasno zwiń, zepnij wykałaczkami. Roladę obsmaż na oleju. Włóż do formy. Piecz 90 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 130 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie