Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne rolady mają to do siebie iż można je faszerować czymkolwiek człowiek chce ja lubię eksperymentować ze smakiem,więc moja rolada jest z warzywami akurat te miałam w lodówce.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Marchew zetrzeć na tarce (grube oczka).Cebule pokroić w kostkę,por na plasterki.Na patelni rozpuścić masło, zeszklić cebule później dodać marchew,pora i natkę pietruszki.Smażyć to przez chwilę często mieszając dodać sól,pieprz i odrobinę cząbru.
Mięso mielone wyrobić z jajkiem,chlebem,solą,pieprzem na jednolitą masę. Następnie wyłożyć go na papier do pieczenia ( wcześniej papier posmarowałam lekko olejem aby mięso się nie przyklejało ) Na mięso wyłożyć farsz.Zwinąć całość pomagając sobie papierem. Na koniec całość docisnąć i wsadzić do foremki. Piec w piekarniku w 180 st przez godzinę.Moja foremka jest o wymiarach 35cm na 11cm . SMACZNEGO!!!!!