Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z serem i migdałami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Oczyść grzyby i pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż na 2 łyżkach oleju dodając sól, pieprz i tymianek.
Zdejmij z patelni, dodaj migdały (łyżkę odłóż), pietruszkę i jajko. Wymieszaj i ponownie podsmaż, aż jajko się zetnie.
Golonkę wieprzową oczyść i rozkrój na płat. Rozbij mięso, dopraw solą i rozprowadź na całości pieczarkowo-migdałowe nadzienie. Na wierzchu połóż plasterki sera.
Zawiń wszystko szczelnie i zwiąż ciasno sznurkiem. Roladę podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Następnie zawiń w folię aluminiową i razem z sosem przełóż do brytfanny. Po 30 minutach rozerwij folię, posyp mięso z wierzchu resztą migdałów i piecz, aż się zezłocą.
Czas przygotowania: 90 minut 553 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień