Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z serem i migdałami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414742
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414742
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Składniki
Oczyść grzyby i pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż na 2 łyżkach oleju dodając sól, pieprz i tymianek.
Zdejmij z patelni, dodaj migdały (łyżkę odłóż), pietruszkę i jajko. Wymieszaj i ponownie podsmaż, aż jajko się zetnie.
Golonkę wieprzową oczyść i rozkrój na płat. Rozbij mięso, dopraw solą i rozprowadź na całości pieczarkowo-migdałowe nadzienie. Na wierzchu połóż plasterki sera.
Zawiń wszystko szczelnie i zwiąż ciasno sznurkiem. Roladę podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Następnie zawiń w folię aluminiową i razem z sosem przełóż do brytfanny. Po 30 minutach rozerwij folię, posyp mięso z wierzchu resztą migdałów i piecz, aż się zezłocą.
Czas przygotowania: 90 minut 553 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień