Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z twarożkiem i łososiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Na patelni rozgrzej masło i wrzuć oczyszczony szpinak. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Patelnię zdejmij z ognia i lekko ostudź zawartość. Wbij żółtka z jajek, a białka ubij na sztywno.
Ubitą pianę bardzo delikatnie wymieszaj z masą szpinakową. Dodaj 2 łyżki mąki i całość dokładnie połącz, aż uzyskasz gładką konsystencję.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i włóż masę szpinakową. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 °C. Po wyjęciu odstaw do przestygnięcia. Upieczony szpinak wyjmij z brytfanki i ułóż na blacie.
Następnie rozsmaruj na nim serki twarogowe i rozłóż płaty łososia. Całość zwiń w roladę i zawiń w folię. Włóż na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie roladę pokrój w plasterki i podawaj.Źródło: Na żywo