Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z twarożkiem i łososiem"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 46
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 46
Składniki
Na patelni rozgrzej masło i wrzuć oczyszczony szpinak. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Patelnię zdejmij z ognia i lekko ostudź zawartość. Wbij żółtka z jajek, a białka ubij na sztywno.
Ubitą pianę bardzo delikatnie wymieszaj z masą szpinakową. Dodaj 2 łyżki mąki i całość dokładnie połącz, aż uzyskasz gładką konsystencję.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i włóż masę szpinakową. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 °C. Po wyjęciu odstaw do przestygnięcia. Upieczony szpinak wyjmij z brytfanki i ułóż na blacie.
Następnie rozsmaruj na nim serki twarogowe i rozłóż płaty łososia. Całość zwiń w roladę i zawiń w folię. Włóż na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie roladę pokrój w plasterki i podawaj.Źródło: Na żywo