Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z wieprzowiny nadziewana kapustą"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Mięso rozkrój nożem tak, aby powstał duży płat. Następnie rozbij tłuczkiem i dopraw solą, pieprzem oraz kminkiem. Na przyprawach ułóż plastry boczku i równomiernie rozłóż nadzienie z kapusty. Roladę zwiń, przewiąż sznurkiem i obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Następnie przełóż do brytfanny razem z wysmażonym sosem. Wlej trochę wody i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 180 °C do miękkości. W razie potrzeby mięso polewaj wypieczonym sosem. l
Gotową roladę wyjmij i zdejmij sznurek. Wypieczony sos oprósz mąką, dodaj przecier pomidorowy i podsmaż. Wlej pół szklanki wody i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i sosem sojowym.
kroki do... przygotowania nadzienia:
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, podziel na sześć części i wykrój głąb. Następnie drobno ją poszatkuj.
Cebulę i pieczarki obierz i pokrój. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w drobną kostkę. Całość podsmaż na rozgrzanym oleju.
Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć warzywa i pieczarki. Podsmaż. Całość dopraw solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.Źródło: Na żywo