Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki Oficerskie

Roladki Oficerskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 746 Ocena: 7453

Dodano:

Odsłon: 532

Dziś proponuje pyszne roladki ze schabu z oliwkami i nie tylko

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Roladki Oficerskie

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą
    2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    3. Do cebuli dodajemy marchew obrana i stratą na tarce o dużych oczach
    4. Następnie dodajemy pokrojone drobno papryki oraz pokrojone w plasterki oliwki

  2. 5. Farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki

  3. 6. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jaku oraz w bułce tartej
    7. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju

  4. 8. Roladki gotowe
    9. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń