Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1357
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1357
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Składniki
Filety opłucz, osusz i przekrój wzdłuż. Następnie oprósz je solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny.
Cukinię umyj i potnij w cienkie, długie plasterki. Posyp je solą i odstaw na chwilę, by puściły sok. Następnie osusz plastry przy pomocy papierowego ręcznika.
Na cukinii ułóż filety rybne, zwiń je, tworząc roladki, po czym zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż na nim cukinię ze wszystkich stron na złoto. Podlej ją białym winem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz kilka minut.
Wyjmij roladki z formy, a powstały sos połącz ze śmietaną i i zagotuj. Dopraw go solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Rybne roladki polej gotowym sosem. Podawaj np. z ziemniakami.Źródło: Telemax