Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki rybne z kapustą"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Ryby opłucz, przekrój wzdłuż na pół, aby powstały z każdej porcji dwa paski. Oprósz je przyprawą do ryb i odstaw na godzinę.
Kapustę lekko odciśnij z nadmiaru soku i pokrój. Marchewkę oraz jabłko obierz, zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Kapustę, marchewkę, cebulę, jabłko przełóż do miski, wymieszaj, polej lekko olejem. Farsz przypraw solą oraz pieprzem.
Na każdym pasku ryby połóż trochę farszu, zwiń w rulon, zepnij wykałaczką lub zwiąż nitką. Smaż roladki w głębokim oleju po kilka kilka minut z każdej strony. Podaj gorące z ziemniakami albo z frytkami. Zamiast pangi możesz wykorzystać inne ryby morskie lub słodkowodne.
Porcje 6 50 min Cena 1,40 zł Kalorie 380 kcal
Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Takie jest życie