Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki rybne z kapustą"
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 34
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 58
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 34
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 145
Składniki
Ryby opłucz, przekrój wzdłuż na pół, aby powstały z każdej porcji dwa paski. Oprósz je przyprawą do ryb i odstaw na godzinę.
Kapustę lekko odciśnij z nadmiaru soku i pokrój. Marchewkę oraz jabłko obierz, zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Kapustę, marchewkę, cebulę, jabłko przełóż do miski, wymieszaj, polej lekko olejem. Farsz przypraw solą oraz pieprzem.
Na każdym pasku ryby połóż trochę farszu, zwiń w rulon, zepnij wykałaczką lub zwiąż nitką. Smaż roladki w głębokim oleju po kilka kilka minut z każdej strony. Podaj gorące z ziemniakami albo z frytkami. Zamiast pangi możesz wykorzystać inne ryby morskie lub słodkowodne.
Porcje 6 50 min Cena 1,40 zł Kalorie 380 kcal
Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Takie jest życie