Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki sądeckie"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3884
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1016
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34240
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3884
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1016
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34240
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Składniki
Z mąki, jajek, soli, 2 łyżek masła i 3 łyżek zimnej wody zagnieć ciasto i odstaw na pół godz.
Na łyżce masła zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodaj pokrojony w kostkę boczek, chwilę podsmaż. Kapustę odciśnij i pokrój, dodaj do boczku i cebuli, podlej 1/2 szkl. wody, duś pod przykryciem ok. pół godz.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt (na ściereczce). Na cieście rozłóż równo farsz z kapustą, przy pomocy ściereczki zwiń roladę. Naczynie żaroodporne wysmaruj resztą masła.
Roladę pokrój na plastry i ułóż je w naczyniu. Podlej wodą (na ok. 3 cm), przykryj i wstaw do piekarnika (200°C) na ok. 20 min. Następnie odkryj i piecz jeszcze 20 min.Źródło: Świat kobiety