Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki sądeckie"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Składniki
Z mąki, jajek, soli, 2 łyżek masła i 3 łyżek zimnej wody zagnieć ciasto i odstaw na pół godz.
Na łyżce masła zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodaj pokrojony w kostkę boczek, chwilę podsmaż. Kapustę odciśnij i pokrój, dodaj do boczku i cebuli, podlej 1/2 szkl. wody, duś pod przykryciem ok. pół godz.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt (na ściereczce). Na cieście rozłóż równo farsz z kapustą, przy pomocy ściereczki zwiń roladę. Naczynie żaroodporne wysmaruj resztą masła.
Roladę pokrój na plastry i ułóż je w naczyniu. Podlej wodą (na ok. 3 cm), przykryj i wstaw do piekarnika (200°C) na ok. 20 min. Następnie odkryj i piecz jeszcze 20 min.Źródło: Świat kobiety