Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staram się często faszerować schab lub kawałki karkówki różnymi dodatkami by danie za każdym razem smakowało trochę inaczej.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 114
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 114
Składniki
Schab pociąć w plastry. Cienko rozbić, uważając by nie przerwać mięsa. Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę by przeszło przyprawami. Kiełbasę przeciąż wzdłuż na cienkie paski. Na każdym kawałku mięsa ułożyć kawałek kiełbasy i łyżeczkę pesto. Ciasno zwijać. Spiąć wykałaczkami Obtaczać w mące, jajkach i bułce. Smażyć na oleju, na niezbyt silnym ogniu Po zrumienieniu - dusić przez 15 minut pod przykryciem. Podałam z ugotowanymi ziemniakami wymieszanymi z resztą pesto i łyżką masła oraz surówką z kapusty pekińskiej.