Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staram się często faszerować schab lub kawałki karkówki różnymi dodatkami by danie za każdym razem smakowało trochę inaczej.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 727
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12524
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 727
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12524
Składniki
Schab pociąć w plastry. Cienko rozbić, uważając by nie przerwać mięsa. Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę by przeszło przyprawami. Kiełbasę przeciąż wzdłuż na cienkie paski. Na każdym kawałku mięsa ułożyć kawałek kiełbasy i łyżeczkę pesto. Ciasno zwijać. Spiąć wykałaczkami Obtaczać w mące, jajkach i bułce. Smażyć na oleju, na niezbyt silnym ogniu Po zrumienieniu - dusić przez 15 minut pod przykryciem. Podałam z ugotowanymi ziemniakami wymieszanymi z resztą pesto i łyżką masła oraz surówką z kapusty pekińskiej.