Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
By nie podawać wciąż klasycznego schabowego w panierce, często robię roladki z różnym nadzieniem. Dzisiaj z brzoskwinią.Smakują wybornie.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 254
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 138
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 373
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1534
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 254
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 138
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 373
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1534
Składniki
Schab pociąć na cienkie plastry. Rozbić cienko . Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki by mięso przeszło aromatem przypraw. Brzoskwinie wyjąć z puszki. Każdą połówkę przekroić na dwie części. Układać na schabie i zwijać roladki. Spiąć wykałaczkami. Panierować każdą w jajku i mące. Zrumienić na oleju z dwóch stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać klarowane masło, podlać bulionem lub rosołem i piec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 170 stopni pod przykryciem. Podałam z ziemniakami i sałatką z kiszonych ogórków z dodatkiem czerwonej cebuli i pomidorów, skropioną olejem z suszonych pomidorów.