Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z brzoskwinią:

Roladki schabowe z brzoskwinią:

Autor:

Przepisów i artykułów: 333 Ocena: 2723

Dodano:

Odsłon: 471

By nie podawać wciąż klasycznego schabowego w panierce, często robię roladki z różnym nadzieniem. Dzisiaj z brzoskwinią.Smakują wybornie.

Składniki

  • 1 kg schabu środkowego
  • sól, pieprz i granulowany czosnek do smaku
  • przyprawa podlaska do drobiu
  • duża puszka brzoskwiń w syropie
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • 1 szklanka rosołu lub bulionu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie



  1. Schab pociąć na cienkie plastry.
    Rozbić cienko . Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki by mięso przeszło aromatem przypraw.
    Brzoskwinie wyjąć z puszki. Każdą połówkę przekroić na dwie części.
    Układać na schabie i zwijać roladki. Spiąć wykałaczkami.
    Panierować każdą w jajku i mące.
    Zrumienić na oleju z dwóch stron.
    Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać klarowane masło, podlać bulionem lub rosołem i piec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 170 stopni pod przykryciem.
    Podałam z ziemniakami i sałatką z kiszonych ogórków z dodatkiem czerwonej cebuli i pomidorów, skropioną olejem z suszonych pomidorów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń