Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
By nie podawać wciąż klasycznego schabowego w panierce, często robię roladki z różnym nadzieniem. Dzisiaj z brzoskwinią.Smakują wybornie.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 312
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26876
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8971
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 312
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 26876
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8971
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 741
Składniki
Schab pociąć na cienkie plastry. Rozbić cienko . Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki by mięso przeszło aromatem przypraw. Brzoskwinie wyjąć z puszki. Każdą połówkę przekroić na dwie części. Układać na schabie i zwijać roladki. Spiąć wykałaczkami. Panierować każdą w jajku i mące. Zrumienić na oleju z dwóch stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać klarowane masło, podlać bulionem lub rosołem i piec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 170 stopni pod przykryciem. Podałam z ziemniakami i sałatką z kiszonych ogórków z dodatkiem czerwonej cebuli i pomidorów, skropioną olejem z suszonych pomidorów.