Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4762
Dodano: 16.02.2019
Odsłon: 712
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Schab pociąć na cienkie plastry.
Rozbić cienko . Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki by mięso przeszło aromatem przypraw.
Brzoskwinie wyjąć z puszki. Każdą połówkę przekroić na dwie części.
Układać na schabie i zwijać roladki. Spiąć wykałaczkami.
Panierować każdą w jajku i mące.
Zrumienić na oleju z dwóch stron.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać klarowane masło, podlać bulionem lub rosołem i piec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 170 stopni pod przykryciem.
Podałam z ziemniakami i sałatką z kiszonych ogórków z dodatkiem czerwonej cebuli i pomidorów, skropioną olejem z suszonych pomidorów.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Docherro 17 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
bardzo smaczne połączenie:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

CookWithMe 16 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Mmmm, pyszności :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 16 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Smaczne połączenie :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz