Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe nie zawsze muszą być takie same :) Tym razem propozycja roladek z dodatkiem pieczarek ;)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13378
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7514
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4948
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13378
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5829
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7514
Składniki
Kotlety schabowe umyć, rozklepać i posypać przyprawami. Następnie ułożyć na każdym kotlecie ser i wcześniej usmażone pieczarki. Zwinąć tworząc roladkę.
Mięso można dodatkowo obwiązać nicią, by się nie rozpadło w trakcie smażenia. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, w głębokim tłuszczu. Smażymy przez ok. 6-7 min. z każdej strony.
Przed podaniem ściągnąć nić. Podawać np. z ziemniakami i zieloną sałatką ze śmietaną. Smacznego!