Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z pieczarkami

Roladki schabowe z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 12842

Kotlety schabowe nie zawsze muszą być takie same :) Tym razem propozycja roladek z dodatkiem pieczarek ;)

Składniki

  • kotlety schabowe 4 szt
  • pieczarki 150 g
  • ser żółty 4 plastry
  • sól morska do smaku
  • kurkuma mielona do smaku
  • zioła prowansalskie
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety schabowe umyć, rozklepać i posypać przyprawami. Następnie ułożyć na każdym kotlecie ser i wcześniej usmażone pieczarki. Zwinąć tworząc roladkę.

  2. Mięso można dodatkowo obwiązać nicią, by się nie rozpadło w trakcie smażenia. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, w głębokim tłuszczu. Smażymy przez ok. 6-7 min. z każdej strony.

  3. Przed podaniem ściągnąć nić. Podawać np. z ziemniakami i zieloną sałatką ze śmietaną.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń