Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z suszonymi pomidorami i parmezanem

Roladki schabowe z suszonymi pomidorami i parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 608

Dodano:

Odsłon: 2186

Pyszne roladki z aromatycznymi suszonymi pomidorami to ciekawa alternatywa dla lubiących schabowego. Będziecie zachwyceni tym smakiem.

Składniki

  • schab 4 kotlety
  • pomidory suszone
  • bulion grzybowy
  • Musztarda
  • olej do smażenia 5 łyżek
  • marchew 1 szt.
  • por średni zielona część
  • czosnek 4 ząbki
  • imbir świeży mały kawałek
  • miód naturalny 1 łyżka
  • rozmaryn świeży 1 gałązka
  • parmezan
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kotlety schabowe płuczemy , osuszamy i rozbijamy na grubość ok 0,5 cm. Następnie solimy i pieprzymy. Odkładamy na ok. 15 - 30 min.

  2. Warzywa kroimy. Imbir ilość według uznania kroimy w drobniutką kosteczkę. Marchew, czosnek i por zieloną część kroimy w talarki. . Rozmaryn pozostawiamy w całości.

  3. po 30 minutach każdy kotlet schabowy smarujemy musztardą, kładziemy pokrojone w paseczki suszone pomidory i sypiemy parmezanem.

  4. Każdą roladkę zwijamy i związujemy dratwą lub sznurkiem wędzarniczym. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy do zrumienienia z każdej strony. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, wsypujemy wszystkie warzywa (po za porem), który dodamy na 5 minut przed końcem. Wlewamy łyżkę miodu tłuszcz ze smażenia roladek i pół szklanki bulionu grzybowego. Dusimy ok 35 minut w temperaturze 180 stopni.

  5. Roladki można podawać jako przystawkę lub do obiadu do ziemniaków lub frytek.
    SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń