Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane roladki, do obiadu. Podane z tłuczonymi ziemniakami z twarogiem z sosem i surówka z kiszonej kapusty.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 752
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45649
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 752
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45649
Składniki
Schab obmyć, osuszyć w ręczniku papierowym. Pokroić na plastry. Każdy kotlet wkładać między folię spożywczą, albo woreczek foliowy. Rozbić tłuczkiem.
Każdy kotlet oprószyć przyprawą z obu stron.Odstawić na pół godziny.
Cebulę, obrać pokroić w kostkę i podsmażyć. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i ostudzić. Do mielonego mięsa, dodać jajko, cebulkę, sól, pieprz,przeciśnięty czosnek i wszystko razem wymieszać.
Podzielić na tyle części, ile mamy kotletów i uformować wałeczki. (trochę za duże były te wkładki, można mięsa mielonego dać mniej)
Każdy kotlet posmarować musztardą. Brokuł obgotować, widelcem rozgnieść, przyprawić i rozsypać po musztardzie. Wałeczki układać na brokułach. Każdy kotlet zawijać w roladkę, którą zabezpieczać szpilkami do rolad, albo związać.
Każdą roladkę zanurzać w rozkłóconych jajkach i obtaczać w bułce tartej.
Każdą roladkę podsmażyć, obracając. Przekładać na wysmarowaną blaszkę.
Zapiec w piekarniku, ok. 30 min. w 175 *.
Roladki przełożyć do innego naczynia. Tutaj wlać ok. 1 szklankę gorącej wody,łopatka drewniana wydrapać resztki. Przelać do małego garnka i ugotować sos. Zagęszczając, rozmieszaną prażoną mąką na suchej patelni z wodą lub śmietanką.Przyprawić sos w/g własnego gustu,np. ketchupem.
Ziemniaki, ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić i potłuc z serem i śmietaną.
Surówkę przyprawić, pieprzem, cukrem, olejem i wymieszać wszystko.
Roladki podawać z ziemniakami i surówką.