Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre mięsko na obiad dla ciężko pracujących.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1310
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1112
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1310
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1112
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Składniki
Wykonanie nadzienia:
Boczek, paprykę, cebulę, kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na wolnym ogniu, dosyć często mieszając po czym ostudzić.
Wykonanie:
Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku, posmarować delikatnie musztardą, położyć plasterek sera i szynki oraz 2-3 łyżki przygotowanego farszu. Zwinąć bardzo starannie w roladkę i spiąć wykałaczkami. Gotowe roladki maczać w rozmąconym jajku z mlekiem, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO.