Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie roladki smakują wybornie.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
Składniki
Wykonanie: Paprykę, pieczarki oczyścić, pokroić w paski i podsmażyć na maśle z dodatkiem maggi, po czym ostudzić. Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem i rozbić tłuczkiem. Następnie na każdy rozbity kotlet ułożyć parówkę obwiniętą żółtym serem, posypać posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Ułożyć przysmażoną paprykę i pieczarki, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć roladki z każdej strony na rumiano. Zarumienione roladki podlać wodą i dusić pod przykrycie do miękkości. Mąkę, paprykę słodką rozrobić w odrobinie wody, zaciągnąć potrawę i jeszcze chwilę gotować, w razie potrzeby doprawić do smaku. Wspaniale smakują z kaszą i warzywami na patelnię. SMACZNEGO.