Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe na mój sposób

Roladki wieprzowe na mój sposób

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14984

Dodano:

Odsłon: 466

Takie roladki smakują wybornie.

Składniki

  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 3 szt.
  • Parówka wieprzowa z serem 3 szt.
  • Natka pietruszki
  • Koperek
  • Papryka czerwona ½ szt.
  • Pieczarki świeże 8 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Papryka słodka 1 płaska łyżeczka
  • Ser żółty 3 plasterki
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Paprykę, pieczarki oczyścić, pokroić w paski i podsmażyć na maśle z dodatkiem maggi, po czym ostudzić. Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem i rozbić tłuczkiem. Następnie na każdy rozbity kotlet ułożyć parówkę obwiniętą żółtym serem, posypać posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Ułożyć przysmażoną paprykę i pieczarki, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć roladki z każdej strony na rumiano. Zarumienione roladki podlać wodą i dusić pod przykrycie do miękkości. Mąkę, paprykę słodką rozrobić w odrobinie wody, zaciągnąć potrawę i jeszcze chwilę gotować, w razie potrzeby doprawić do smaku. Wspaniale smakują z kaszą i warzywami na patelnię. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń