Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie roladki smakują wybornie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1912
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6330
Polecam.
Odsłon: 354
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 358
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1912
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6330
Polecam.
Odsłon: 354
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 358
Składniki
Wykonanie: Paprykę, pieczarki oczyścić, pokroić w paski i podsmażyć na maśle z dodatkiem maggi, po czym ostudzić. Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem i rozbić tłuczkiem. Następnie na każdy rozbity kotlet ułożyć parówkę obwiniętą żółtym serem, posypać posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Ułożyć przysmażoną paprykę i pieczarki, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć roladki z każdej strony na rumiano. Zarumienione roladki podlać wodą i dusić pod przykrycie do miękkości. Mąkę, paprykę słodką rozrobić w odrobinie wody, zaciągnąć potrawę i jeszcze chwilę gotować, w razie potrzeby doprawić do smaku. Wspaniale smakują z kaszą i warzywami na patelnię. SMACZNEGO.