Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki wieprzowe ze szpinakiem"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 291
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 291
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Składniki
Szpinak sparz w posolonej wodzie, przelej zimną i odsącz na sitku. Chleb pokrój na kawałki i przyrumień na suchej patelni.
Mielone mięso wymieszaj z jajkiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i dobrze wymieszaj. Na koniec wsyp ostudzone grzanki.
Z mieszanki mięsnej zrób małe wałeczki, a następnie owiń je liśćmi szpinaku (roladki można przewiązać nitką). Wlej wodę do rondla i włóż sitko do gotowania na parze, a następnie połóż na nim roladki.
Rondel przykryj pokrywką i gotuj rolady. Podawaj z zapiekanymi ziemniakami i sosem.Źródło: Na żywo