Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki wołowe nadziewane bambusem i marchewką"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Pędy bambusa osącz z zalewy. Marchewki obierz, opłucz, potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Kolendrę opłucz, osusz, poodrywaj listki. Sezam wsyp na rozgrzaną patelnię, mieszając smaż, aż się zrumieni, przesyp na talerzyk i wystudź. Plastry wołowiny ułóż na desce. Mięso cienko rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Przykryj plasterkami marchewki, listkami kolendry oraz pędami bambusa. Posyp sezamem. Całość ciasno zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej mocno olej. Włóż przygotowane roladki. Smaż, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Podlej je bulionem i winem. Zmniejsz płomień i duś 60-90 minut.Gotowe roladki wyjmij, trzymaj w cieple. Sos z duszenia mięsa przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Odłożone roladki ponownie włóż do sosu, duś, aż mocno się podgrzeją.
Smakują wybornie także z ananasem z puszki. ok. 2 godz. 1 porcja zawiera ok. 350 kcal . Ok. 7 zł za porcję.Źródło: Tina