Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki wołowe z dodatkiem szynki i pesto"
Składniki
Orzeszki piniowe (ew. słonecznik) zrumień na suchej patelni, zdejmij i przestudź. Bazylię opłucz, osusz, poodrywaj listki od gałązek. Plastry wołowiny ułóż na deseczce. Mięso cienko rozbij. Płaty posmaruj pomidorowym pesto. Przykryj plasterkami szynki. Posyp orzeszkami i listkami bazylii. Całość ciasno zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas smażenia.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki. Smaż, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Podlej je bulionem i winem. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze 60-90 minut, aż mięso będzie miękkie. Gotowe roladki wyjmij, trzymaj w cieple. Sos z duszenia roladek przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Ponownie dołóż roladki i podgrzewaj, aż będą gorące.
Zamiast pesto mogą być siekane suszone pomidory. ok. 150 min. 1 porcja zawiera ok. 410 kcal. Ok. 6,40 zł za porcję.Źródło: Tina