Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wołowe z ogórkiem i marchewką

Roladki wołowe z ogórkiem i marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Roladki wołowe z ogórkiem i marchewką"

Składniki

  • 4 sznycle wołowe lub 1 kg łopatki wołowej
  • 2 ogórki kiszone
  • marchewka
  • 4 plastry boczku
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka mąki
  • masło klarowane
  • listek laurowy
  • 3 suszone grzyby
  • 1 litra bulionu
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry. Rozbij tłuczkiem jak najcieniej. Ogórki i marchewkę obierz i pokrój w cienkie paseczki. Jedną cebulę pokrój w krążki, a drugą w kostkę.

  2. Plastry posmaruj musztardą, oprósz pieprzem. Na każdym połóż po dwa paski ogórka i marchewki, cebulę oraz po plastrze boczku. Zwiń ciasno i pospinaj wykałaczkami lub zwiąż nitką.

  3. Roladki obtocz w mące. Smaż z każdej strony na rozgrzanym maśle klarowanym, aż się zarumienią. W osobnym garnku podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Przełóż do niego roladki i zalej 2 szklankami bulionu. Dodaj listek laurowy i grzyby, a po godzinie posól. Duś około dwóch godzin pod przykryciem.

  4. Czas: około 3 godziny.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń