Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki wołowe z ogórkiem i marchewką"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 202
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22449
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 229
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 202
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22449
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 229
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry. Rozbij tłuczkiem jak najcieniej. Ogórki i marchewkę obierz i pokrój w cienkie paseczki. Jedną cebulę pokrój w krążki, a drugą w kostkę.
Plastry posmaruj musztardą, oprósz pieprzem. Na każdym połóż po dwa paski ogórka i marchewki, cebulę oraz po plastrze boczku. Zwiń ciasno i pospinaj wykałaczkami lub zwiąż nitką.
Roladki obtocz w mące. Smaż z każdej strony na rozgrzanym maśle klarowanym, aż się zarumienią. W osobnym garnku podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Przełóż do niego roladki i zalej 2 szklankami bulionu. Dodaj listek laurowy i grzyby, a po godzinie posól. Duś około dwóch godzin pod przykryciem.
Czas: około 3 godziny.Źródło: Dobry Tydzień