Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki wołowe z ogórkiem i marchewką"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 83
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 71
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 83
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 71
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry. Rozbij tłuczkiem jak najcieniej. Ogórki i marchewkę obierz i pokrój w cienkie paseczki. Jedną cebulę pokrój w krążki, a drugą w kostkę.
Plastry posmaruj musztardą, oprósz pieprzem. Na każdym połóż po dwa paski ogórka i marchewki, cebulę oraz po plastrze boczku. Zwiń ciasno i pospinaj wykałaczkami lub zwiąż nitką.
Roladki obtocz w mące. Smaż z każdej strony na rozgrzanym maśle klarowanym, aż się zarumienią. W osobnym garnku podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Przełóż do niego roladki i zalej 2 szklankami bulionu. Dodaj listek laurowy i grzyby, a po godzinie posól. Duś około dwóch godzin pod przykryciem.
Czas: około 3 godziny.Źródło: Dobry Tydzień