Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z indyka z kaszą krakowską"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 17
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 47
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 447
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 269
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 17
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 47
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 447
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 269
Składniki
Grzyby myję, moczę przez noc. Potem je gotuję i siekam. Mięso nacinam wzdłuż (nie do końca) i rozbijam, formując prostokąt. Nacieram go solą i pieprzem, skrapiam sokiem z cytryny, posypuję rozmarynem, zostawiam na godz.
Ugotowaną kaszę doprawiam solą i pieprzem. Cebulę siekam, szklę na maśle, dodaję grzyby, tymianek i, mieszając, chwilę smażę. Studzę, łączę z kaszą. Wbijam jajko, i wyrabiam farsz.
Rozkładam go na płacie mięsa, roluję i obwiązuję nicią. Układam w brytfannie wysmarowanej masłem, polewam stopionym masłem i piekę w temp. 220°C ok. godz.
Podaję je na zimno i na ciepło. Katarzyna Wenc z Rzeszowa
120 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 6-8 porcjiŹródło: Kobieta i życie