Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z indyka z pomarańczą i żurawiną"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 36
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 100
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 305
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 36
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 100
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 305
Składniki
Jedno duże winne jabłko i jedną pomarańczę pokrój w kostkę, dodaj czubatą łyżkę suszonej żurawiny, skrop sokiem z 1/2 cytryny. Filet oprósz solą i pieprzem cytrynowym, rozłóż na nim farsz, ściśle zwiń i pospinaj wykałaczkami.
Na kilku łyżkach masła zrumień roladę z obu stron, przełóż do brytfanki, górę posmaruj jasnym miodem. Piecz w 180°C ok. 50 min, polewając wytworzonym sosem. W połowie podlej szklanką soku pomarańczowego i obłóż plasterkami cytryny.Źródło: Kobieta i życie