Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z indyka?z szynką i żółtym serem

Roladki z indyka?z szynką i żółtym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Roladki z indyka?z szynką i żółtym serem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sznycelki przygotuj wg przepisu (rozbij je jak najcieniej), posól je i popieprz. Na każdym połóż plaster gotowanej szynki, plaster ostrzejszego żółtego sera oraz po łyżce drobniutko pokrojonej czerwonej papryki. Zwiń roladki i zepnij.

  2. Przyszykuj panierkę: mąkę pszenną i bułkę tartą w równych ilościach zmieszaj z gazowaną wodą tak, żeby uzyskać gęstą konsystencję. Obtaczaj w tym roladki i wrzucaj na rozgrzany, głęboki tłuszcz. Smaż powoli na średnim ogniu, kilkakrotnie obracając roladki. Wyłóż na papierowy ręcznik, żeby odciekł nadmiar tłuszczu.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń