Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z indyka?z szynką i żółtym serem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35826
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 128
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 252
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35826
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 128
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 252
Składniki
Sznycelki przygotuj wg przepisu (rozbij je jak najcieniej), posól je i popieprz. Na każdym połóż plaster gotowanej szynki, plaster ostrzejszego żółtego sera oraz po łyżce drobniutko pokrojonej czerwonej papryki. Zwiń roladki i zepnij.
Przyszykuj panierkę: mąkę pszenną i bułkę tartą w równych ilościach zmieszaj z gazowaną wodą tak, żeby uzyskać gęstą konsystencję. Obtaczaj w tym roladki i wrzucaj na rozgrzany, głęboki tłuszcz. Smaż powoli na średnim ogniu, kilkakrotnie obracając roladki. Wyłóż na papierowy ręcznik, żeby odciekł nadmiar tłuszczu.Źródło: Kobieta i życie