Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z indyka?z szynką i żółtym serem"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 538
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 646
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 164
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 538
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 646
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 164
Składniki
Sznycelki przygotuj wg przepisu (rozbij je jak najcieniej), posól je i popieprz. Na każdym połóż plaster gotowanej szynki, plaster ostrzejszego żółtego sera oraz po łyżce drobniutko pokrojonej czerwonej papryki. Zwiń roladki i zepnij.
Przyszykuj panierkę: mąkę pszenną i bułkę tartą w równych ilościach zmieszaj z gazowaną wodą tak, żeby uzyskać gęstą konsystencję. Obtaczaj w tym roladki i wrzucaj na rozgrzany, głęboki tłuszcz. Smaż powoli na średnim ogniu, kilkakrotnie obracając roladki. Wyłóż na papierowy ręcznik, żeby odciekł nadmiar tłuszczu.Źródło: Kobieta i życie