Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z indykiem, brokułami i ziemniakami"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 403
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 82
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 163
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 118
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 403
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 82
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 163
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 118
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój na cząstki, zalej wodą, posól i gotuj ok. 20 minut. Mięso opłucz, osusz, lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz z każdej strony solą i pieprzem. Na każdym kotlecie ułóż po 2-3 szparagi, zwiń roladki i zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej, włóż roladki i smaż (bez przykrycia) po 4 minuty z każdej strony, aż mięso lekko się zrumieni. Kiedy roladki się smażą, wrzuć brokuł do osolonego wrzątku, gotuj 5 minut, dobrze osącz.
Usmażone roladki podawaj z ziemniakami i brokułem z wody posypane koperkiem. Rada: Zamiast indyka możesz użyć schabu lub piersi kurczaka.Źródło: Olivia