Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z kaszą gryczaną"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 385
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 154
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 385
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 154
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w poprzek na płaty. Każdy płat rozbijamy tłuczkiem do mięsa, nacieramy solą i pieprzem. Obraną cebulę drobno siekamy, razem z masłem, tartą bułką, odrobiną soli i pieprzu wyrabiamy na masę.
Masą smarujemy mięso, zwijamy w ciasne ruloniki, solimy, związujemy nicią bawełnianą lub spinamy wykałaczkami, prószymy mąką.
Zrazy obsmażamy na silnie rozgrzanym tłuszczu, wlewamy wodę, dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia wsypujemy pozostałą mąkę, solimy do smaku i chwilę gotujemy, by sos zgęstniał.
Podajemy z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną.
<strong>Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 6,70 zł.</strong>Źródło: Rewia