Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z kaszą gryczaną"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w poprzek na płaty. Każdy płat rozbijamy tłuczkiem do mięsa, nacieramy solą i pieprzem. Obraną cebulę drobno siekamy, razem z masłem, tartą bułką, odrobiną soli i pieprzu wyrabiamy na masę.
Masą smarujemy mięso, zwijamy w ciasne ruloniki, solimy, związujemy nicią bawełnianą lub spinamy wykałaczkami, prószymy mąką.
Zrazy obsmażamy na silnie rozgrzanym tłuszczu, wlewamy wodę, dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia wsypujemy pozostałą mąkę, solimy do smaku i chwilę gotujemy, by sos zgęstniał.
Podajemy z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną.
<strong>Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 6,70 zł.</strong>Źródło: Rewia