Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,pyszne danie.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14498
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14498
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Składniki
Mieso pokroic poprzecznie na cienkie plastry,rozbic, oprószyc sola,papryka słodka i pieprzem.
Na patelni rozgrzac kilka łyzek oleju,wrzucic pokrojone pieczarki i cebulke smazyc kilka minut,nastepnie dodac pokrojonego w kostke pomidora i szynke.Wrzucic drobniutko pokrojona natke piertuszki i szczypiorek,doprawic ,usmazyc.Gdy pieczarki beda juz dobrze usmazone wlac roztrzepane jajka,doprawic w razie potrzeby i usmazyc z reszta składników jajecznice.
Na kazym rozbitym plastrze miesa ułozyc porcje jajecznicy.Zwinac,spiac wykałaczka.Panierowac w mace,jajku i bułce tartej.Obsmazyc na oleju .
Usmazone roladki ułozyc w naczyniu zaroodpornym i zapiec ok 10-15 minut w temp.180 *C.Polewajac białym winem.Smacznego :)