Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie łatwe w przygotowaniu,bardzo dobre na obiad dla gości oraz co najważniejsze to mało kaloryczne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113029
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 390
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 720
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 554
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113029
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 390
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 720
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 554
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy na cieńkie plastry w ten sposób aby uzyskać jak największą powierzchnię.Przyprawiamy-sól, pieprz oregano lub według własnego uznania.Ogórki kroimy w dłuż a cebulę w piórka. Na tak przygotowane płaty układamy wcześniej przygotowane jarzyny oraz ser. Teraz wszystko zawijamy w roladę i spinamy wykałaczkami aby wszystko podczas duszenia trzymało się razem.Na dno garnka wlewamy troszkę oleju i układamy roladki a potem dolewamy trochę wody i stawimy na ogień pod przykryciem. Dusimy wszystko aż roladki będą miękkie.Od czasu do czasu przewracamy roladki i dolewamy wodę gdy jest taka konieczność.Ściągamy pokrywkę i jeszcze trochę zostawiamy na ogniu aby nam się ładnie zarumieniły. Mąkę i śmietanę rozmieszamy i wlewamy do naczynia w którym dusiliśmy wcześniej .roladki.Zagotujemy mieszając i tak mamy sos.Wykładamy na talerz z ziemniakami dodając ogórki kiszone lub inną przystawkę. SMACZNEGO..........